dilluns, 27 de maig del 2024

L'HORT A CICLE INICIAL

 L'HORT DE L'ESCOLA

A cicle inicial ens encarreguem de cuidar l'hort. A primer comencem estudiant les plantes i el seu funcionament fins que arriben a donar el fruit. I a segon es fa un repàs d'aquests mateixos coneixements. Per poder posar a la pràctica tota questa teoria els nens i nenes de cicle Inicial ens encarreguem de muntar l'Hort de l'escola. 

Per això, plantem llavors de diferents tipus com faves, tomàquets, pebrots, etc. Anem dos cops a la setmana a regar. Trasplantem aquelles plantes que ho necessiten fins que surt la fruita o hortalissa. 

Al llarg de les setmanes observem els diferents canvis pels quals passa la llavor i ho anotem a un diari d'observació. 

Aquesta activitat ens serveix per a que l'alumnat pregui consciencia d'on venen els productes que mengem, quin és el procés pel qual passen, i que sàpiguen responsabilitzar-se de la seva cura. 








dilluns, 13 de maig del 2024

MOSTRA DE TEATRE A 2N

MOSTRA DE TEATRE A 2N

Al segon curs d'educació primària, un cop a la setmana, realitzem una sessió de teatre amb l'objectiu de fer una mostra teatral per a tota l'escola i per a familiars al final de curs. 

Al principi de curs, aquesta sessió està destinada a la lectura, comprensió i familiaritzar-se del text elaborat per les mestres. Un cop fet tot aquest treball previ, i ja de cara al segon trimestre, passem a centrar-nos en aspectes de caire teatral com la posada en escena, les emocions, els moviments, la projecció de la veu, etc. Al tercer trimestre, ens centrem en l'elaboració de tota la vestimenta i complements a més de l'assaig i la realització de l'obra teatral. 
Aquest curs hem representat l'obra de teatre anomenada "TÚRMIX DE CONTES" al Centre cultural la Bòbila. S'ha dividit en dues parts i cada classe ha representat diferents escenes amb diversos personatges. L'obra de teatre es va presentar tres vegades per tal de que l'alumnat de l'escola tingués l'oportunitat de gaudir de l'obra i veure als seus companys/es, i a més, les families van poder observar el treball realitzat pels seus fills/es durant tot el curs.